• Iedere dag stapritten, bosritten en strandritten. Aanmelden kan telefonisch 072-5092149     • Welkom op onze website, klik gauw door naar de agenda!     • De nieuwsbrief van december is verzonden. Geen nieuwsbrief gehad? Mail ons!    

Grondwerk

Zincaro paardencoaching by Caroline bied je in samenwerking met Duinmanege van Poelenburgh de mogelijkheid om op een andere manier met paarden en pony's aan de slag te gaan. Het zal je kijk op het fenomeen paard en op jezelf veranderen. Het geeft een goed beeld van hoe wij ons in het dagelijks leven gedragen.

Zelfs als je geen ervaring hebt met paarden is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met de paardensport en het paard als dier. Het paard kan je laten zien hoe je reageert in verschillende situaties en het paard bied je de mogelijkheid te oefenen met nieuw gedrag. Daarnaast biedt onze manier van werken de mogelijkheid om vertrouwd te raken met deze grote, vriendelijke dieren. Kortom: iedereen kan meedoen!

Kijk voor meer informatie op de site mijnpaardalsspiegel.nl!

Wat houdt deze cursus in?

Eerst gaan we onder het genot van een glas limonade, kopje koffie of thee kennismaken met elkaar. Daarbij wordt verteld wat we gaan doen het komende (half)uur. Er zal iets verteld worden over het fenomeen paard en het 'waarom' van het werken met het paard. Wat laat het paard ons zien, hoe werkt dat spiegelen eigenlijk?

Dan gaan we samen naar het paard of de pony waar we mee gaan werken.

De activiteiten worden aangepast aan de persoon waarmee gewerkt wordt. Niks moet, bijna alles mag. De oefeningen zullen bestaan uit:

1. kennismaken met het paard, d.m.v. borstelen en aaien
2. aan de hand lopen met het paard aan halster en touw (leadrope)
3. aan de hand met het paard oefeningen doen
4. loswerken

Tijdens de oefeningen zal worden gekeken naar wat er gebeurt in de communicatie tussen jou en je paard of pony. Dus er worden je vragen gesteld, waarbij het doel is, jou meer bewust te maken van je lijf, je denkpatronen en de manier waarop je jezelf neer zet in combinatie met het paard. Want jij hebt wel degelijk invloed op de manier waarop het paard op jou reageert! Het paard spiegelt jou, tijdens de oefeningen.

Na een uur oefenen zetten we het paard of de pony weer lekker op stal. Samen kijken we terug naar wat er tijdens het uur allemaal gebeurde en hoe jij het hebt ervaren.

Wij geven deze cursus in verschillende vormen:

  1. Privelessen communiceren met je paard of pony
    grondwerk / loswerken / spiegelen – individueel / ouder kind met 1 paard
  2. Duo les voor twee personen met je paard of pony
    grondwerk / loswerken / spiegelen – individueel / ouder kind met 1 paard
  3. Drieluik

Drie dagdelen van drie uur – telkens twee uur aan het werk in de rijbaan in tweetallen, met een half uur voor en nabespreken van de sessie. Hierin wordt kennis gemaakt met de onderdelen grondwerk, loswerken en spiegelen. Voor vier tot zes personen.
4. Instructiedag communiceren met je paard of pony

Voor maximaal zes personen, met het volgende programma:

09.30 – 10.00 uur koffie / thee – kennismaken
10.00 – 10.30 uur introductie werken met paarden
10.30 – 12.30 uur werken met de paarden in de rijbaan
12.30 – 13.30 uur lunch
13.30 – 15.30 uur werken met de paarden in de rijbaan
15.30 – 16.00 uur evalueren en afsluiten
 
Zoals je kunt lezen zijn er meerdere mogelijkheden voor het oefenen met je paard of pony. Wil je meer informatie over de cursus of je opgeven voor een privéles, drieluik of instructiedag dan kan dat via de mail info@zincaro.nl of neem contact op met de manege. Wij kunnen dan direct een datum voor je reserveren die helemaal past bij jouw wensen.

Om optimaal van de tijd gebruik te maken voor de lessen vragen wij je om rekening te houden met het volgende:

Een half uur vóór de les begint kun je je melden in onze kantine. Voor de lessen is het verplicht goede stevige schoenen te dragen en een lange broek. Een cap is niet noodzakelijk, want we gaan niet rijden.

Wijzigingen in het aantal deelnemers of afzeggingen vernemen wij graag 24 uur van te voren.

 

Powered by: WebBuro WebBuro