• Iedere dag stapritten, bosritten en strandritten. Aanmelden kan telefonisch 072-5092149     • De nieuwsbrief van december is verzonden. Geen nieuwsbrief gehad? Mail ons!     • Welkom op onze website, klik gauw door naar de agenda!    

M&RB buitenrijden

Bij M&RB ruitersportcentra kun je een opleiding volgen om op een veilige en verantwoorde manier te leren  rijden buiten het terrein van de manege. Tijdens deze leuke opleiding doorloop je verschillende fasen, waardoor je stapsgewijs wordt opgeleid voor het Ruiterbewijs om veilig en verantwoord buiten te rijden en deel te nemen aan het verkeer. Iedereen die in het bezit is van een ruiterpaspoort (en minimaal D7-niveau rijdt) kan deelnemen aan deze opleiding. 

 

Voor deze opleiding zijn de handboeken “Haal je Ruiterbewijs met plezier” en "Paard en Welzijn" ontwikkeld. In de boeken staat o.a. duidelijk uitgelegde theorie en diverse obstakeloefeningen, alsmede mooie foto’s en vormt zo de basis voor deze opleiding. De handboeken zijn verkrijgbaar in onze kantine.

De opleiding bestaat uit drie delen: theorie, rijden op een afgesloten terein en een wegparcours.

Naast de verkeersregels wordt aandacht besteed aan de manier waarop met een paard omgegaan moet worden buiten het manegeterrein. Aan het Ruiterbewijs is een WA-verzekering gekoppeld.

Het theorie-examen bestaat uit 25 meerkeuzevragen, waarvan er ten minste 20 goed beantwoord moeten zijn. Het praktijkgedeelte bestaat uit verschillende onderdelen zoals een obstakeloefening, paard onder controle houden en het nemen van hindernissen.

Voor meer informatie over het Ruiterbewijs kun je kijken op de site van de SRR.

Wij organiseren regelmatig Ruiterbewijsweekenden waarin je in één weekend het Ruiterbewijs kunt behalen. Voor meer informatie over deze weekenden, klik hier.

Powered by: WebBuro WebBuro