• De nieuwsbrief van december is verzonden. Geen nieuwsbrief gehad? Mail ons!     • Iedere dag stapritten, bosritten en strandritten. Aanmelden kan telefonisch 072-5092149     • Welkom op onze website, klik gauw door naar de agenda!    

Carrousellessen

De carrousellessen zijn begonnen als een leuke manier om de paardensport te beoefenen met als hoogtepunt een demonstratie tijdens onze Open Dagen. Door het enthousiasme van de ruiters en amazones is deze tak van de paardensport uitgegroeid tot vaste lesuren. We hebben een volwassenen-carrouselgroep, een groep Young Riders en een jeugd-carrouselgroep. Alle groepen hebben al een aantal malen meegereden tijdens de divisiewedstrijden carrousel in het land. 

 

Wat houdt carrouselrijden in?

Een carrouselgroep bestaat uit acht amazones en acht ruiters (of zes). Bij het carrouselrijden rijden de amazones en ruiters met zijn tweeën naast elkaar en daarbij is het belangrijk dat de amazones en ruiters keurig synchroon verschillende figuren uitvoeren. Wanneer deze verschillende figuren worden gereden is het van belang dat het tempo gelijk blijft zodat het samenspel van de amazones, ruiters en paarden een net en harmonisch geheel vormt. Figuren kunnen met tweeën / drieën/ vieren / zessen en achten gereden worden. De drie basisgangen uit de dressuur worden hier toegepast; stap, draf en galop en zelfs het achterwaarts gaan. Voor de ruiters is het dus belangrijk dat de kennis en basis van de dressuur aanwezig is. De vele combinaties en variaties van de carrouselfiguren maken het voor het publiek erg aantrekkelijk om naar te kijken.

 

Wij hebben de volgende carrousellessen:

Maandag      21:00 tot 22:00 uur      Wedstrijdcarrousel  leeftijd 18+
Woensdag   18:00 tot 19:00 uur      Combi-carrousel      jeugd ca.10 tot 18 jr
Donderdag  18:00 tot 19:00 uur      Wedstrijdcarrousel  jeugd ca. 10 tot 18 jr
Donderdag   21:00 tot 22:00 uur      Combi-carrousel      leeftijd 18+
Vrijdag           20:00 tot 21:00 uur      Young Riders            leeftijd 16 t/m 30 jr

 

De wedstrijddata staan in de agenda

Voor meer informatie over onze carrouselgroepen kun je terecht bij onze instructeurs of bel 072-5092149. Bekijk ook de FaceBookpagina's: Carrouselgroep de Poelenburgh Ruiters , de Young Riders en JC Poelenburgh Ruiters

 

De Jeugdcarrousel de Poelenburghruiters geeft een demonstratie tijdens een groot paardenevenement, Klik hier voor een impressie.

 

Powered by: WebBuro WebBuro