• Iedere dag stapritten, bosritten en strandritten. Aanmelden kan telefonisch 072-5092149     • Welkom op onze website, klik gauw door naar de agenda!    

Algemene informatie

Een ruiterkamp op Duinmanege van Poelenburgh is voor iedere echte paarden- en ponygek een onvergetelijke vakantieweek vol plezier. De hele week staat in het teken van bezig zijn met paarden en de paardensport, daarnaast zijn er ook andere leuke vakantie-activiteiten. Er wordt natuurlijk veel paardgereden: dressuur- en springlessen, voltige, pushball en natuurlijk grandioze buitenritten: naar het bos en naar het strand voor de gevorderde ruiters.

 

De ruiterkampen worden georganiseerd voor ruiters vanaf zeven jaar en zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. De kampen worden geleid door gediplomeerde rij-instructeurs en enthousiaste groepsleiders.

We hebben verschillende soorten ruiterkampen: het dagkamp, het jeugdkamp, de instructieweken en de speciale Penny Ponykampen!

De manege beschikt over drie slaapzalen en een kantine met grote keuken. Tevens beschikken wij over een instructieruimte voor theoretische doeleinden. Er zijn voldoende douches en toiletten aanwezig.  

 

Wij verzoeken de deelnemers aan de ruiterkampen om zelf een fiets mee te brengen. Die gebruiken we om naar de evenementen buiten het manegeterrein te gaan, zoals het strand of het zwembad. Wij beschikken over een beperkt aantal fietsen die gehuurd kunnen worden.
Inschrijven voor een ruiterkamp kan via het inschrijfformulier op deze site. Wil je meer informatie over de kampen? Neem dan contact met ons op.

Eigen paard of pony meenemen
Wij bieden de mogelijkheid eigen paarden of pony's mee te nemen, hieraan is geen meerprijs verbonden. Belangrijk is dan wel dat je de hele week je eigen paard gebruikt. Natuurlijk is het mogelijk om voor de buitenritten een van onze paarden te huren. Zijn er bijzonderheden? Neem dan contact met ons op.

Wat moet je meenemen op ruiterkamp?


Hieronder volgt een lijst met benodigdheden voor de ruiterkampen. Let er goed op dat je overal duidelijk je naam op vermeldt:

  • Rijkleding (rijlaarzen, rijbroeken, veiligheidscap, zweep, bodyprotector).
  • Kussensloop, onderlaken, slaapzak of dekbed, pyama, toiletspullen, (bad)handdoeken, zwemkleding, regenkleding, warme trui, wandelkleding en -schoenen.
  • Schrijfgerei (potlood, pen e.d.), zakgeld.

Een bodyprotector is verplicht tijdens de springlessen. Wij beschikken slechts over enkele bodyprotectors, daarom verzoeken wij alle deelnemers om zelf een bodyprotector mee te nemen.

Wil je alvast een kijkje komen nemen op Duinmanege van Poelenburgh en in onze geheel vernieuwde accomodatie, dan kan dat natuurlijk, je bent van harte welkom!

Powered by: WebBuro WebBuro